Belgium's top online toy store for Kids!

Speelgoed tips voor Sinterklaas

January 29, 2024 by
Administrator
| No comments yet

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint... Maar wat geeft de Sint dit jaar? Laten we helpen, in deze blog tonen we vijf leuke speelgoed items die on ideaal lijken als cadeau voor bij de schoen.  

1. Verkleden met Souza

Verkleden en ‘doen alsof’ is belangrijk voor kinderen om informatie te verwerken en grip te krijgen op de wereld. Langs de ene kant kan het hen vertrouwd maken met dingen die ze nog niet kennen, bijvoorbeeld een bezoek aan de dokter. Aan de andere kant helpt het hen om hun inlevingsvermogen uit te breiden en te werken aan hun manier van communiceren.  

Wat zou jij doen als je een prinses zou zijn? Hoe gedraagt een politieman zich? Hoe leeft een draak? Of verkleed samen en ontdek nieuwe situaties, wat zou die draak doen als hij een ridder tegen komt? Worden ze vrienden of ontstaat er een ‘gevecht’? Hier worden nieuwe manieren van communiceren aangesproken en grenzen afgetast, hoe kan er een gevecht gevoerd worden zonder elkaar écht pijn te doen?  

Kortom, een super interessant speelgoed om in huis te hebben, verkleedkleding ter beschikking stellen stimuleert om er mee aan de slag te gaan. En daarom willen we Souza aan je voorstellen. Supermooie verkleedkleding waarmee je meteen transformeert naar een totaal iemand anders. 

Nog een paar tips voor we naar het volgende speelgoed gaan:  

A. Verkleed en speel samen, zo kan je je kind stimuleren het spel te starten en eventuele situaties beter uitleggen. Let op, je zit in een fantasiewereld nu. Wie weet wat daar allemaal mogelijk is.  

B. Voorlezen, we zijn altijd fan van (voorlees)boeken. Voorlezen inspireert de fantasie van kinderen. 

C. Laat je kind zichzelf in de spiegel bekijken. Verkleed zijn als leeuw is één ding. Maar jezelf zien al een ander persoon, dat is pas iets nieuw.   


2. Boetseren met Hey Clay

De tweede tip is ‘Hey Clay’, dit is voor kinderen van 36 maanden en ouder. Met deze klei ga je de zotste wezens creëren. Door de handige app kan je samen stap per stap aan de slag. Door de verschillende sets kan je zelf kiezen of je voor wilde dieren, vissen, monsters of dino’s gaat. 

Je kind komt in contact met verschillende dimensies van creativiteit, enerzijds fysiek door het boetseren met de klei. Waarbij hun fantasie een personage ontwikkelt en de fijne motoriek die nodig is om het boetseerwerk te maken. Anderzijds door de digitale ervaring die ze via de app ervaren die hen helpt bij het bouwen van hun figuur. Dankzij de app leren ze bij over de persoonlijkheid, eigenschappen en grappen van hun figuur. 

Zelfs na het in elkaar zetten van het personage houdt het plezier van de creatieve ervaring niet op - de klei hardt binnen een paar uur uit en wordt speelgoed om voortdurend mee te spelen. 


3. Op avontuur met Kidy Wolf  

Het derde speelgoed merk dat we niet onbesproken konden laten in Kidy Wolf, een Belgisch speelgoedmerk dat een meerwaarde vormt voor het hele gezin. Leg vanaf nu jullie uitstapjes, feestjes of vakanties vast vanuit je kind zijn/ haar perspectief met de Kidycam.  

Met deze retrolook camera kan je kind makkelijk aan de slag, hij is compact om mee te nemen en heeft een goede grip, ideaal voor kinderhanden. Extra handig is dat deze camera tot 1 meter diep waterproof is, foto’s in het zwembad zijn dus geen enkel probleem meer!  

Niet zo fotogeniek ingesteld? Eerder een racepiloot? Dan is de Kidycar wat voor jullie. Deze auto op afstandsbediening is perfect voor kinderen die houden van snelheid, racen en driften. Deze gestroomlijnde auto bestuur je met de meegeleverde afstandsbediening. Hij is voorzien van stevige rubberen banden en verlichting, zowel voor- als achteraan.  

Als derde Kidy Wolf item tonen we graag de walkietalkies. Gegarandeerd plezier voor jong en oud. Met een bereik van 6 km komen ze van pas om buiten te spelen, een geheime conversatie op afstand verder te zetten of een heel nieuw soort verstoppertje te bedenken. Dankzij de oplaadbare batterijen gaan ze uren mee op avonturen terwijl je in contact blijft.

Als laatste Kidy Wolf item tonen we graag de Kidydraw-pro tekentablet. Deze tablet licht op en helpt kinderen met het leren van letters en cijfers, of bestaande tekeningen nauwkeurig na te tekenen. De achterkant kan gebruikt worden als tekentablet, het Led bord kan de kleuren 's nacht verlichten.


4. Racen met Play Forever.

Een van de mooiste speelgoedvoertuigen? Dat zijn die van Play Forever. De met de hand vervaardigde speelgoedauto's en vliegtuigen zijn geïnspireerd op klassieke racers en vervoermiddelen, ontworpen om generaties te trotseren. 

Met een nadruk op duurzaamheid en kwaliteit worden Playforever-stukken gemaakt om te koesteren en door te geven. Elk detail is zorgvuldig doordacht om de verbeelding van kinderen te prikkelen en verzamelaars te inspireren. 

Ontdek ons assortiment van tijdloos speelgoed dat zowel jong en oud aanspreekt. 

5. Combineren met Smart Max 

Smart Max is superleuk magnetisch speelgoed voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Er zijn verschillende sets, bijvoorbeeld eentje met safari dieren. Met deze set maken kinderen 6 verschillende Safari dieren of “mix & matchen” ze naar keuze om zo de gekste combinaties en fantasiedieren te creëren. 

Met dit magnetisch speelgoed kunnen jongen kinderen op een veilige manier de magie van het magnetisme ontdekken met de “My First” collectie van SmartMax. De extra grote, zachte onderdelen van de dieren klikken eenvoudig op de staven. 

SmartMax is kleurrijk en veilig magnetisch constructiespeelgoed voor jonge kinderen dat motorische vaardigheden, het herkennen van kleuren, flora en fauna stimuleert. 

Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SMARTMAX producten.

https://cdn.webshopapp.com/shops/282242/files/442297390/smartmax-smx-221-nl-smartmax-my-first-farm-animals.mp4


Share this post
Archive
Sign in to leave a comment