Belgium's top online toy store for Kids!

Moonie, the benefits of an electric teddy bear for your little one.

January 29, 2024 by
Administrator
| No comments yet

Heb jij al gehoord van een elektronische knuffelbeer voor je kindje? In deze blog leggen we kort even uit waarom dit soort beer een groot voordeel kan zijn in jullie gezin.

Misschien herinner jij hem nog? Je favoriete knuffelbeer van toen je zelf kind was. Een knuffelbeer kan een heel erg belangrijk rol spelen in het leven van een kind, ze stralen veiligheid en geborgenheid uit en kan je kind troosten als mama of papa niet bij hen is. De dag van vandaag bestaan er elektronische knuffels, in deze blog willen we daar een beetje meer over vertellen.  

Waarom elektrisch?  

Nu vraag je je misschien af waarom een elektrische knuffel nodig hebt als je er al tal van ‘gewone’ hebt? Deze beren hebben een paar handige functies die zowel kind als ouder helpen, om te beginnen zijn ze voorzien van geluid. Wat voor soort geluid is een beetje afhankelijk van het merk beer je kies, bij een Moonie gaat het on een natuurlijke ‘pink noise’.  


Geluid. 

Tijdens de zwangerschap is het eigenlijk nooit helemaal stil voor de baby. Ze horen de hartslag van mama, de geluiden van haar organen, geluiden buiten de buik, enzovoort. Kortom stilte kan heel ongemakkelijk zijn voor een jonge baby. Je hoort daarom ook vaak het advies om je kindje te laten slapen bij geluiden zoals de tv, radio, de stofzuiger, … Dit kan je uiteraard niet de hele nacht gaande houden en daar komt een Moonie dus van pas. Deze specifieke beer speelt 30 minuten geluid en gaat dan in een sluimerstand die pas weer geactiveerd wordt bij het huilen van je kindje. Deze beer is dus ideaal om je kindje te helpen in slaap vallen of in slaap te houden.

 Licht.  

De Moonie is voorzien van een nacht lampje, voor een kindje onder de zes maanden heeft dit niet super veel nut aangezien kinderen van deze leeftijd niet bang zijn van het donker. Voor oudere kinderen is dit dan wel heel erg van toepassing aangezien ze bij het ouder worden last kunnen krijgen van nacht angst. De aanwezigheid van een lichtje brengt opnieuw een gevoel van veiligheid en geborgenheid.  

In de eerste zes maanden is het misschien niet superbelangrijk voor je baby, maar des te handiger voor jezelf. Zeg nu zelf, een zacht nachtlampje is een echte must have bij de nachtvoedingen. 


Veiligheid.  

Bij pasgeboren kindjes wordt het afgeraden een beer bij in bed te leggen om verstikking te voorkomen, zet de beer naast het bedje. Als het kindje wat groter wordt kan de Moonie prima bij in bed. Het kan handig zijn om een elektrische beer te combineren met een kleinere knuffel/ snoezeldoek, kinderen kunnen heel gehecht geraken aan hun knuffel. Haal er daarom meer dan 1 van in huis om grote drama’s te voorkomen als de favoriete beer verloren gaat.  

Volg steeds de gebruikshandleiding correct om problemen te voorkomen. Ontdek meer over de Moonie hier: https://www.littlethingz.be/nl/moonie-knuffel-met-licht-en-geluid-beer-sand.html?sqr=moonie 


Share this post
Archive
Sign in to leave a comment